Plastisk kirurgi for menn

Omtrent 87 prosent av all kosmetisk kirurgi utføres på kvinner, ifølge tall fra USA. For kosmetiske behandlinger som injeksjoner med fillere, nevrotoksiner, peeling, Dermapen, IPL, laser etc. utgjør kvinneandelen hele 92 prosent. For menn er de vanligste plastikkirurgiske operasjonene neseplastikk, øyelokkoperasjon, fettsuging, gynekomasti-operasjon og hårtransplantasjon.

Prosentandel av operasjonene som utføres på menn

Gynekomasti (brystreduksjon hos menn) 100%

Hakeimplantat 58%

Legg-implantat 58%

Utstående ører 42%

Neseplastikk (neseoperasjon) 25%

Øyelokkoperasjon (tunge øyelokk) 15%

Panneløft 12%

Fettsuging 11%

Ansiktsløft (facelift) 10%

Seteløft 8%

Bukplastikk 4%

Overarmsløft 2%

Gynekomasti

Gynekomasti kan være svært plagsomt for menn som sliter med dette. Siden gynekomasti er betegnelsen på forstørrede bryster hos gutter og menn, vil det vel neppe sjokkere noen av menn utgjør hundre prosent av pasientene som blir operert for dette.

Operasjonen går ut på at kirurgen fjerner brystkjertelvev samt fjerner fett ved hjelp av fettsuging.

Operasjonen foregår i full narkose og tar ca. 1-1,5 timer. Først injiserer kirurgen bedøvelsesvæske i brystet. Så fettsuges brystet. Kjertelvev fjernes ved at kirurgen legger et lite snitt i nedre kant av brystvorten og så fjerner det. Til slutt syr kirurgen med sting som løses opp av seg selv. Ofte legger kirurgen dren, som fjernes neste dag for å unngå blodansamling i brystet.

Pasientuttalelse etter gynekomastioperasjon

«Har i mange år fundert på om jeg skal gjøre en gynekomastioperasjon, men var litt engstelig for operasjonen og om resultatet skulle bli bra. Etter en konsultasjon hos Thomas Berg bestemte jeg meg for å gjennomføre operasjonen. Nå angrer jeg bare på at jeg ikke gjorde dette for lenge siden. Thomas er en meget bra kirurg - vennlig, rolig og veldig profesjonell. Jeg kan sterkt anbefale ham. Resultatet ble meget bra og forskjellen er enorm. Jeg føler meg som en ny person etter operasjonen. Stor takk til alle på Cosmo Clinic.» (Mann, 41 år)

Tunge øyelokk

Også mange menn sliter med tunge øyelokk. Likevel utgjør menn bare omtrent 15 prosent av denne pasientgruppen.

Operasjonen utføres som oftest i lokalbedøvelse og regnes som et mindre inngrep. Noen ønsker operasjon av kosmetiske grunner, mens andre gjør det fordi synsfeltet er begrenset eller de tunge øyelokkene fører til hodepine.

Plastikkirurgene på Cosmo Clinic har operert tusenvis av menn og kvinner for tunge øyelokk. Øyelokkoperasjon er et inngrep med svært høy pasienttilfredshet.

 

Neseoperasjon på menn

Omtrent én av fire neseoperasjoner utføres på mannlige pasienter.

Det som kanskje er litt overraskende, er at mange som ønsker korreksjon for utseende også har funksjonelle utfordringer som må adresseres i samme operasjon. Målet med en neseoperasjon er alltid at nesen både skal se pen ut og samtidig ha god funksjon.

Det er ikke store fysiologiske forskjeller på menns og kvinners neser, bortsett fra at menn i utgangspunktet har tykkere hud og således et mindre definert preg. Kvinner har fra naturens side litt mer «oppstoppernese» enn menn og hvis man skal sammenligne vitenskapelige analyser anslås det at en feminin nese har en vinkel på 95-105 grader fra overleppen i forhold til 90-100 grader hos menn.

Fra plastikkirurgens synsvinkel er utfordringene ofte de samme når det gjelder neseoperasjoner, og uansett utgangspunkt vil alltid en vel fungerende nese være viktigere enn utseende. Realistiske forventninger er avgjørende for et godt resultat, og det eneste man kan forvente er å få sin egen nese i en litt bedre versjon enn man hadde. Noen vil derfor få større forandringer enn andre basert på nesens utgangsform og funksjon, men de lykkeligste er de som selv liker sin nye nese uten at alle andre lurer på om de har blitt operert. 

Rekonvalesens etter en neseoperasjon forløper likt for kvinner og menn.