Reduksjon (forminskning) av areola

Reduksjon av areola (areolareduksjon)

areolareduksjon

Mange opplever at areola (det røde området rundt brystvorten) er for stor og ikke passer til resten av brystet. Det finnes ikke noe fasit på hvor stor areola skal være, og det er vanlig at størrelsen på areola følger brystets størrelse, slik at store bryst naturlig har større areola.

Årsaken til at areola blir stor kan være genetisk, at areola har blitt strukket ut i forbindelse med at brystet blir større ved amming, eller som en del av en brystutviklingsforstyrrelse, som f.eks. tubulær brystutvikling.

Reduksjon (forminskning) av areola

Areola kan forminskes ved at man gjør en såkalt areolareduksjon eller areolaplastikk. Dette gjøres ved at man fjerner en ytre ring med hud på areola og forminsker størrelsen på areola.

Operasjonen kan utføres som en separat operasjon, eller som en del av et brystløft eller en brystreduksjon. De fleste som får gjort et brystløft eller brystreduksjon ønsker å minske størrelsen på areola slik at den harmonerer med brystet, og ofte lages diameteren på nye areola på ca 3,5-4 cm.

Reduksjon av areola etterlater et arr i kanten mellom areola og huden rundt. Dette arret blir som oftest lite synlig da det ligger i overgangen mellom det røde på areola og den lysere huden rundt. Hvis arret kun legges rundt areola, kalles dette periareolær oppstramming eller løft. En ren periareolær oppstramming passer for noen, men ofte er det imidlertid nødvendig å legge et tilleggsarr vertikalt på nedre del av brystet til folden under. Grunnen til dette er at et rent periareolært løft har en tendens til å strekke seg ut slik at areola blir større igjen etter noen måneder. Dette er noe som må tilpasses individuelt og vi har lang erfaring med å avgjøre ved en konsultasjon.

Lite smerter og kort nedetid

En operasjon der areola forminskes, medfører lite smerter og kort nedetid. De fleste tilbake på jobb i løpet av noen dager, forutsatt at du ikke har fysisk arbeid – da må du vente lenger. Den største begrensingene etter operasjon er at du ikke kan strekke armene over hodet de første 3 ukene samt ikke ligge på magen.

Etter 6 uker kan du trene fritt og ligge på magen igjen.

 

Brystoperasjon ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic har lang erfaring med alle typer vanlig plastisk kirurgi. Vanlige inngrep er brystforstørrelse med proteser, brystløft, brystreduksjon og brystreduserende operasjon hos menn med gynekomasti. Vi har topp moderne lokaler som ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett å komme til oss med kollektivtransport (nærmeste T-banestasjon er 100 meter unna).

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.