Brystforstørring med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse ved bruk av eget fett har de siste årene blitt et populært plastikkirurgisk inngrep. Vi utfører brystforstørrelsen ved at vi fjerner fett fra et uønsket område (flanker, mage eller lår) og injiserer fettcellene med fettransplantasjonsteknikk i brystene for å oppnå mer volum.

Om brystforstørrelse med eget fett

Cosmo Clinics plastikkirurger har lang erfaring med fettransplantasjonsteknikk. Vi benytter oss av det nyeste utstyret på markedet for at du skal få et optimalt resultat.

De som egner seg best for brystforstørrelse med eget fett er de som ønsker å få fjernet fett fra ett eller flere områder på kroppen samtidig som de ønsker men moderat og naturlig brystforstørrelse. Det er imidlertid begrenset hvor mye fett man kan sprøyte inn i brystene i en operasjon, slik at den endelige brystforstørrelsen ofte tilsvarer én behåcupstørrelse. Dette er imidlertid individuelt og må diskuteres med kirurgen.

Vanligvis fettsuges mage, hofter, flanker eller lår ved operasjonen. Fettet som hentes ut behandles med et spesielt utstyr før det injiseres i brystene. For å gjennomgå operasjonen må du ikke være for tynn da det vil være vanskelig å hente ut tilstrekkelig med fettceller.

Fordelen med denne operasjonsmetoden er at man kun benytter seg av kroppens eget vev og at resultatet er permanent. Omtrent 60-70% av fettet som injiseres i brystene blir værende, mens 30-40% av fettcellene vil forsvinne. Hvis du ønsker større endring, kan operasjonen gjentas etter 3-6 måneder.

Vektendring etter operasjonen vil påvirke resultatet – vi anbefaler derfor at man holder en stabil vekt etter operasjonen.

Operasjonen etterlater seg svært lite arr. Det blir kun 5 mm lange arr på de stedene man går inn for å hente ut fett og de er oftest lite synlige. På brystene blir arrene ca 2-3 mm lange og i praksis ikke synlige. Du må bruke kompresjonsplagg på området som er fettsuget i minimum 3 uker etter operasjon, gjerne 6 uker.

Forberedelse til operasjonen

Du må ikke røyke eller bruke annen nikotin 2 uker før – og etter operasjon. På morgenen operasjonsdagen vasker du hele kroppen fra halsen og ned med Hibiscrub. Du skal ikke bruke deodorant, sminke, neglelakk eller fuktighetskrem. Du må faste 6 timer før operasjonen, det vil si ikke spise eller drikke. Du skal ta medisiner som klinikken har gitt deg med 1⁄2 glass vann 1 time før oppmøte til operasjonen. Ta på løse klær som er lette å ta på etter operasjon, for eksempel joggebukse og bomullsjakke med glidelås foran.

Om operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av deg. Du vil deretter få treffe operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. Operasjonen foregår i full narkose og varer ca 2 timer. Etter operasjonen vil du være på oppvåkningsavdelingen ca 1-2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise, vil du bli utskrevet fra klinikken.

Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme og hente deg. Første døgnet anbefaler vi at du har en voksen person sammen med deg og oppholder deg mindre enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken.

Etter operasjonen

Huden er lukket med sting som kan fjernes etter 7-10 dager. Operasjonssåret er dekket av kirurgisk tape og utenpå dette ligger det en absorberende bandasje. Bandasjen på brystene kan fjernes etter 3 døgn mens den innerste kirurgiske tapen skal sitte på.

Du kan dusje dagen etter operasjonen. Etter dusjing kan du tørke tapen med hårføner. Vi anbefaler at du benytter kirurgisk tape over arrene i 3 måneder etter operasjonen. Tapen skiftes første gang når stingene fjernes og deretter ca annenhver uke. Vi anbefaler Micropore kirurgisk tape som kan kjøpes på apoteket.

Det er vanlig at det kommer en del væske fra sårene der det er fettsugd, særlig første døgnet, og det kan derfor være lurt å ha håndklær under deg i sengen. I tillegg vil du merke at du tisser mye.

Det er viktig å bruke en sportsbehå som sitter litt løst de første 4 ukene. Behå brukes dag og natt i 2 uker, deretter 2 uker på dagtid. Etter 4 uker kan du bruke vanlig behå. Kompresjonsplagget på området der det har vært utført fettsuging skal brukes dag og natt i 3 uker. Kompresjonsplagg/behå kan tas av når de skal vaskes.

Vi anbefaler å ta det med ro de første dagene for å få et best mulig resultat. De fleste kan imidlertid være på jobb og i normal aktivitet etter 4-5 dager. De første 3 ukene bør du ikke ligge på brystene. Etter 3 uker kan du begynne å trene lett, og etter 4-5 uker kan du belaste fritt og trene som vanlig.

Brystforstørrelse med eget fett gir relativt lite smerter. Du vil oppleve spreng i brystene de første dagene. Du vil være hoven i brystene og ha litt blåmerker de første to ukene. Det endelige resultatet ser du etter 3 måneder. Området som er fettsugd vil være hovent og blått første par ukene. Etter ca 4 uker begynner du å se resultat av fettsugingen og endelig resultat ser du etter 3-6 måneder.

Mulige komplikasjoner

Det er sjeldent med komplikasjoner etter brystforstørrelse med eget fett. Infeksjon og blødning kan forekomme etter alle operasjoner, men er sjeldent.

Små asymmetrier mellom brystene kan oppstå.

Ujevnheter etter fettsuging kan forekomme, særlig hvis man har dårlig elastikk i huden.

I sjeldne tilfeller oppstår det fettcyster eller små forkalkninger i brystene av det injiserte fettet. Dette er ufarlig og kan skilles fra farlige forkalkninger som sees ved kreftsvulst på mammografi.

 

 

Brystoperasjon ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic har lang erfaring med alle typer vanlig plastisk kirurgi. Vanlige inngrep er brystforstørrelse med proteser, brystløft, brystreduksjon og brystreduserende operasjon hos menn med gynekomasti. Vi har topp moderne lokaler som ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett å komme til oss med kollektivtransport (nærmeste T-banestasjon er 100 meter unna).

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.