Brystreduksjon

Brystreduksjon – Er du plaget av for store bryster?

Brystreduksjon før etter

Bryster som er for store i forhold til resten av kroppen, kan gi smerter i nakke og rygg samt være til plage ved fysisk aktivitet. Mange opplever også smerter i skuldrene fra behåstroppene samt fuktproblem under brystene.Mange av våre pasienter forteller også at de sliter med å finne behå og klær som passer.

Hva er brystreduksjon?

Brystreduksjon er en kirurgisk operasjonsmetode der vi fjerner hud og brystvev og samtidig løfter brystene til en høyere posisjon.

Operasjonen er aktuell for deg som har store og tunge bryster, som kanskje gir plager i rygg og nakke.

Kirurgene ved Cosmo Clinic har til sammen utført mer enn 10.000 plastikkirurgiske operasjoner. Vi er eksperter på brystreduksjoner og andre brystoperasjoner. Hos oss får du topp behandling og oppfølging.

Vårt mål er å redusere dine plager ved å gi deg lettere bryst med minst mulig arr.

Kommunikasjonen mellom plastikkirurgen og deg som pasient er svært viktig. Vi setter derfor av god tid til deg og forklarer grundig hva du kan forvente å oppnå. Under konsultasjonen kan du spørre om alt du lurer du. Vi anbefaler at du forbereder deg godt før du kommer til konsultasjon. Skriv gjerne ned dine stikkord og spørsmål på forhånd.

Om brystreduksjon

Den viktigste grunnen til å foreta en brystreduserende operasjon er nakke- og skuldersmerter. Videre synes mange at det kan være plagsomt i forbindelse med fysisk aktivitet. Noen synes at brystene ikke passer til kroppen. Man kan også være plaget med fuktighet og eksem under brystene der hud ligger mot hud.

Nakkesmerter kan ha mange årsaker og det kan være vanskelig å bestemme om nakkesmertene skyldes brystene. Man kan få et inntrykk av dette ved å legge hendene under brystene og løfte de opp. Dersom det bedrer ubehaget, kan det være at en brystreduksjon vil være til hjelp for deg.

Vekt og BMI

Vekt: Det er viktig å ha en stabil vekt før en operasjon. Din BMI bør ikke overstige 30. Høy vekt gir ofte ikke så fint kosmetisk resultat og det er større fare for infeksjon og blødning. Dersom du går mye ned i vekt etter en brystreduksjon, vil brystene kjennes løsere ut og bli mer hengete.

Amming

Amming: Har du vært gravid, bør du vente i minst 6 måneder etter amming før du vurderer en brystreduserende operasjon.

Sykemelding og tiden etter en brystreduksjon

Det er vanlig å holde seg borte fra jobben de to første ukene, men du kan gå på jobb tidligere hvis du ønsker og er klar for det. Din kirurg kan skrive ut en sykemelding for 2-3 uker dersom du trenger det.

Hovne og struttende bryster: De fleste vil oppleve at brystene er hovne og struttende etter operasjonen. Det kan være litt misfarging av huden de første to ukene og de kjennes faste ut. Det vil vanligvis være mye fylde i øvre del. Etter ca 3 måneder vil huden ha tøyd seg såpass at brystet siger litt ned slik at det blir mindre fylde oppe og mer i underkant slik et naturlig bryst ser ut.

Ingen bryst er symmetriske før en operasjon og vil heller ikke være det i etterkant. Bryst som virker like store før en brystreduksjon vil kunne være mer asymmetriske etterpå selv om man fjerner like mye på begge sider. Det skyldes at en asymmetri før inngrepet som utgjør en liten prosentandel før vil utgjøre en større del etter. Vi forsøker etter beste evne å se disse forskjellene før og fjerne litt ulikt for å oppnå best mulig symmetri.

Arr etter brystreduksjon

Arrene vil de første 6 ukene være pene. Deretter går man inn i en periode på 6 måneder hvor de blir røde og litt hovne. Deretter bleknes de gradvis og i løpet av 1 år har de vanligvis blitt bleke. Arrene rundt brystvortene og ned til brystfolden bleknes raskest og blir penest. Arret under har en tendens til å bli litt bredere og klumpete. Har du mørk hudtype kan du få mørke arr og noen ganger ser man tendens til keloide arr.

Her kan du lese mer om arr ved plastisk kirurgi!

Hva sier pasientene etter en brystreduksjon?

«Ble operert av Tomm Bjærke og kunne ikke vært mer fornøyd. God informasjon før operasjonen, og veldig god oppfølging i ettertid. Resultatet ser ut til å bli perfekt, selv om det kun er en og en halv uke siden:) Har fått utført brystreduksjon og operert nedre øyelokk med laser. Får ikke fullrost Tomm Bjærke nok. Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke har gjort dette før. Anbefales på det sterkeste!»

«Cosmo Clinic ble valgt basert på anmeldelser, nettside og inntrykk etter første konsultasjon. […] Det jeg setter mest pris på, er at dr. Berg har vært tilgjengelig hver gang jeg hadde spørsmål, følte meg usikker eller lurte på noe, uansett helg, kveld, ferie osv. Jeg føler meg mye bedre i egen kropp og har en helt annen hverdag.»

«Etter å ha fått tvillinger, så fikk jeg delte magemuskler og mye heng på magen. Jeg brukte lang tid på å bestemme meg for hvor jeg skulle få utført full bukplastikk, fettsuging av flanker, brystreduksjon på det ene brystet og brystløft. Etter konsultasjon hos Thomas Berg på Cosmo Clinic var valget enkelt. Thomas så de utfordringene jeg hadde, og han ga meg den tryggheten jeg trengte for å kunne la meg opereres. I ettertid så er jeg «lei» meg for at jeg ikke oppsøkte Thomas tidligere, for jeg har fått et nytt liv. Nå har jeg en flat mage og bryster som er like store. Jeg liker at det ikke synes at jeg er operert. Jeg er veldig fornøyd med resultatet.» (Kvinne, 35 år)

«Har hatt en brystreduksjon hos Thomas Berg. Utrolig godt fornøyd med resultatet og all kontakt med klinikken. Følt meg ivaretatt hele veien. Selve operasjonen gikk også utrolig bra. Pleier å bli dårlig av narkose, men her var jeg på bena og i fin form kort tid etterpå. Tusen takk!»
Kvinne 45 år

«Jeg har foretatt brystreduksjon og løft. Tenkte og vurderte i mange år før jeg tok skrittet og kontaktet Dr Bjærke. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Ble så godt mottatt og ivaretatt av alle under hele prosessen og resultatet er fantastisk flott! Tusen hjertelig takk for utrolig god hjelp! Anbefales på det varmeste for de som vurderer dette!»