Slik behandles tubebryst

Slik behandles tubebryst (tubulære bryster)

Tubebryst (tuberøse bryst)

Mange kvinner som opplever at formen på brystene er annerledes enn andres, har det vi kaller tubebryst. Mild form for tubebryst er relativt vanlig, mens en mer uttalt form sees sjeldnere.

Tubebryst (også kalt tuberøse bryst) er en utviklingsforstyrrelse av brystene som gir avvikende brystform. De er vanligvis flate innerst mot brystkassen. Ofte er de asymmetriske, har lite fylde og henger ned. Brystvorter og areola er som regel store. Vanligvis sitter brystene langt fra hverandre.

 

Hva er tubebryst?

Tubulære bryst kjennetegnes ved at:

  • brystene er smale med økt avstand mellom brystene
  • brystvorte og areola er store og kan i enkelte tilfeller bukte utover
  • det er kort avstand mellom brystvorten og folden under brystet (nedre del av brystet er underutviklet)
  • det er ofte forskjellig størrelse mellom brystene (asymmetri)

Hva slags operasjon er aktuelt?

Pasienter med tubebryst må få en individuelt tilpasset behandling. Operasjon av tubulære bryster kan i mange tilfeller være komplisert. Det er derfor viktig at plastikkirurgen du kommer til, har erfaring med behandling av tubebryster.

Operasjonen går ut på å gi brystene en naturlig form samt gjenskape symmetri i de tilfellene brystene har forskjellig størrelse. Ofte brukes siikonprotese for å gjenskape volumet i særlig nedre del av brystet samt få en penere form. I tillegg kan det være aktuelt å løfte brystvorten og stramme opp og minske brystvorten og det mørke området rundt (areola).

Plastikkirurgene ved Cosmo Clinic har lang erfaring med operasjon av tubebryst og andre brystoperasjoner. De har operert flere hundre pasienter med tubebryst.

De vanligste brystoperasjonene er brystløft, brystreduksjon og brystforstørrende operasjoner med silikon. For menn blir brystreduserende operasjoner ved såkalt gynekomasti vanligere og vanligere.

Erfaringer etter operasjon av tubebryst

Pasienters erfaring etter operasjon på Cosmo Clinic

«Utførte brystforstørrelse i september 2022. Dette er noe jeg har tenkt på i mange mange år. I dag er jeg så ubeskrivelig glad for at jeg valgte å gjøre det - og at jeg kom i kontakt med Thomas Berg.
Jeg hadde små tubulære bryst som så vidt fylte en størrelse A i BH. Jeg var på konsultasjon hos Berg to ganger før jeg bestemte meg for å gjøre det. Jeg var veldig tydelig på at jeg ønsket brystforstørrelse som skulle se så naturlig ut som mulig, og at jeg foretrekker små bryst pga trening og at jeg synes det er estetisk penest på min kropp. I dag bruker jeg størrelse B.
Berg forstod godt mine ønsker og kom deretter med forslag bunnet i solid kunnskap og mange års erfaring. Både før og etter operasjonen følte jeg meg ekstremt godt tatt vare på. God kommunikasjon hele veien. Anbefaler Thomas Berg og Cosmo Clinic på det sterkeste.»

«Oppsøkte Cosmo Clinic med mistanke om tuberøse bryst, noe som også hadde kommet tydeligere frem etter stort vekttap. Dr. Thomas Berg og resten av personalet gjorde hele prosessen utrolig komfortabel og trygg. For en hyggelig om omsorgsfull gjeng ❤️ Hadde først et brystløft, og satte inn implantater tre måneder senere. Allerede etter brystløft var jeg kjempefornøyd, og nå noen måneder etter implantatene har jeg et fantastisk og naturlig resultat. Thomas er ekstremt dyktig og profesjonell, og fikk meg til å føle meg mer enn trygg, hørt, og sett i en sårbar situasjon. Føler meg endelig komfortabel i kroppen min og kunne ikke spurt om bedre resultat. Tusen takk for alt!»

«Thomas Berg er en veldig dyktig kirurg. Jeg hadde tubulære bryst, som jeg fikk operert hos Thomas i to omganger. Først hadde jeg brystløft, deretter innlegging av brystprotese. Jeg fikk et veldig godt inntrykk allerede under det første møtet. Fikk veldig god oppfølging fra start til slutt. Dette gjorde meg ganske trygg, og kunne stole på at hele prosessen ville gå bra. Slik gikk det også. Thomas er veldig hyggelig å snakke med også, er tålmodig og finner alltid en god løsning på hvordan han kan utføre operasjonen på en best mulig måte. Jeg fikk det resultatet jeg ønsket. Begge brystene ser ganske fyldige og fine ut, men også ganske naturlige. Akkurat som jeg ønsket. Jeg anbefaler Thomas Berg og Cosmo Clinic på det sterkeste.»

«Jeg hadde tubulære bryster, noe som jeg i forkant visste kunne gjøre det vanskelig å oppnå et pent resultat. Personlig har jeg vært redd for at puppene ville blitt harde med implantater, og at jeg skulle kjenne at jeg hadde noe som ikke var mitt i kroppen. Under operasjonen ble det lagt inn 375g Motiva Ergonomix over muskelen, dessuten fettransplantasjon og areolaoppstramming ettersom areolaen ‘bulet’ grunnet de tubulære brystene. Etter tre måneder sitter jeg igjen med en utelukkende positiv opplevelse av Cosmo Clinic og mine nye pupper. Resultatet er mye bedre enn jeg kunne håpet. Brystene er runde og mye, og jeg føler meg trygg på at det var riktig å operere for meg. Jeg anbefaler Cosmo Clinic og Thomas Berg på det varmeste Tusen takk!»

«Jeg i midten av 30-årene, har ammet tre barn. Jeg valgte å operere brystene mine (januar 2020) som har vært en psykisk belastning siden puberteten da jeg hadde avvikende form på brystene. Jeg var klar over at mine bryster ville gjøre det mer krevende å få til et pent resultat, og var derfor innom flere kirurger i Oslo for å være trygg på at resultatet ville bli så bra som mulig. Etter å ha konsultert med flere kirurger, var Thomas den legen som ga det beste inntrykket av dem alle. Han var tålmodig, veldig hyggelig, lyttet og tok seg god tid til å forklare meg årsaken til min tilstand, samt at han i tillegg hadde erfaring med å operere tubebryst. Han er virkelig en dyktig og ærlig lege! Jeg satte inn implantater og fikk samtidig utført et brystløft. Jeg ble veldig godt ivaretatt gjennom hele prosessen, og følte meg veldig trygg på selve operasjonsdagen. Servicen hos Cosmo Clinic er virkelig upåklagelig, og selve klinikken er flott, ren og moderne! Resultatet er bryster med en veldig fin, naturlig form.» (Kvinne i midten av 30-årene. Operert på Cosmo Clinic i Nydalen, Oslo)

 

Bestill time for kosultasjon om brystoperasjon

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 91 90 53 13) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic holder til i lekre lokaler i Nydalen i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Vi tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft (facelift), øyelokkoperasjoner, neseoperasjon og brystforstørrelse silikonproteser samt med pasientens eget fett. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 91 90 53 13)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.