Gynekomasti: Brystreduksjon hos menn

Brystreduksjon hos menn med forstørrede bryster (gynekomasti)

Gynekomasti hos menn (mannebryst)

Brystreduksjon hos menn er aktuelt hvis ett eller begge bryst er forstørret. Operasjonen går ut på at kirurgen fjerner brystkjertelvev samt fjerner fett ved hjelp av fettsuging.

Gynekomasti kan være veldig plagsomt for de menn som sliter med lidelsen.

 

Pasientsitat Gynekomasti menn

 

 

Les hva menn som har tatt operasjonen forteller!

Arr etter brystreduksjon ved gynekomasti

gynekomasti arrBildet viser resultatet hos en 30 år gammel mann som har gjennomgått en brystreduserende operasjon på Cosmo Clinic på grunn av forstørrede bryster (gynekomasti). Arret befinner seg i kanten av brystvorten (areola), og som man ser på bildet, er det svært lite synlig da det ligger i overgangen mellom vanlig hud og det røde området rundt brystvorten.

 

Arr etter gynekomasti-operasjonPå denne pasientens andre bryst ble arret nesten usynlig.

Hvorfor får noen menn forstørrede bryster?

Det er flere årsaker til at menns bryster blir forstørret, men ofte er det en hormonell årsak.

Har man brukt forskjellige former for steroider, ser man gjerne brystutvikling.

Det vanlige er at man gjennomgår en generell medisinsk undersøkelse med diverse blodprøver. Dersom man ikke finner at det er en sykdom som ligger til grunn for brystutviklingen, kan man opereres.

Dersom man bruker steroider etter denne operasjonen, kan små kjertel-elementer som er igjen utvikle seg noe.

Hva sier menn som er blitt operert for gynekomasti ved Cosmo Clinic?

«Jeg hadde egentlig avtale med et annet plastikkirurgisk senter om å utføre en gynekomastioperasjon, men her opplevde jeg unnskyldninger og utsettelser gang på gang når operasjonen nærmet seg. Til slutt etter mye frustrasjon tok jeg kontakt med Cosmo Clinic for å se på mulighetene for et inngrep der. De tok øyeblikkelig kontakt med meg og ordnet konsultasjon og operasjon i løpet av en uke. Jeg er strålende fornøyd med resultatet og vil uttrykke en stor takk til Thomas Berg og hans team som har gitt meg et nytt liv. Man kan heller ikke se noen form for arr etter operasjonen. Cosmo Clinic er en utrolig ryddig og betryggende plass som jeg anbefaler alle som vurderer noen form for plastisk kirurgi å kontakte. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke tok kontakt med Cosmo Clinic tidligere.» (Mann, 27 år)

 

Før operasjonen

Røyking: Du må ikke bruke nikotin (tobakk, snus, e-sigaretter, nikotin tyggegummi) 2 uker før og 2 uker etter inngrepet. Årsaken til dette er at nikotin nedsetter blodsirkulasjonen til huden. Nedsatt blodsirkulasjon øker risikoen for infeksjoner, sårproblemer, stygge arr og redusert følsomhet i brystvorten.

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Bruker du blodfortynnende medisiner bør du ha sluttet med det 14 dager før inngrepet. I tillegg må du ikke ta tran eller Omega-3, 10 dager før da dette også øker blødningsrisikoen. Unngå også A-, D-, E- og K-vitamin.

Ta gjerne på deg løstsittende, vide klær, gjerne genser med glidelås.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker hals-, kropp- og armhuleområdet med Hibiscrub såpe. Du må ikke smøre deg med fuktighetskrem eller bruke deodorant.

Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise i dette tidsrommet. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 timer før inngrepet.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av operasjonsområdet. Du blir fulgt til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår i full narkose og tar mellom 1-1,5 timer.

Det settes inn bedøvelsesvæske i brystet og deretter fettsuger vi nesten alltid først. Ofte er det et område med kjertelvev sentralt som vil stikke litt ut. For å fjerne dette, legger vi et lite snitt i nedre kant av brystvorten og tar det bort. Til slutt syr vi i huden med sting som løses opp av seg selv. Vi legger ofte dren som fjernes neste dag for å unngå blodansamling I brystet.

Etter operasjonen

Du våkner opp i sengen din på oppvåkningsavdelingen. Det er ofte lite smerter og du vil i tilfelle få smertestillende medisiner for å redusere dette. Du kan vanligvis forlate klinikken etter 1-2 timer sammen med en pårørende som er sammen med deg til neste morgen. Du vil få telefonnummeret til kirurgen som kan nås hele tiden.

Det settes på et kompresjonsplagg som du bruker i 3-4 uker. Ofte legges det inn dren i forbindelse med operasjonen. Dren er tynne plastslanger som kommer ut på siden av såret. Dette gjøres dersom det er øket tendens til blødning fra brystvevet, og hensikten med disse er at det skal fjerne sårvæske og blodrester fra operasjonsområdet. Dagen etter operasjonen fjernes eventuelt drenet. Du kan dusje etter 1 dag etter operasjonen, dersom det er lagt inn dren må du vente til disse er fjernet.

Komplikasjoner ved brystreduksjon hos menn

Det er sjelden vi ser komplikasjoner ved brystreduksjon hos menn, men det kan inntreffe ved alle typer operasjoner.

Sårinfeksjon er veldig sjeldent og du behandles med antibiotika før inngrepet.

Blødning forekommer hos ca 1/100 som kan kreve reoperasjon. Drensbehandling reduserer risikoen for reoperasjon.

Ujevnheter i brystet etter en operasjon kan forekomme, og vil vanligvis være vanskelig å rette på.

Sideforskjeller kan forekomme etter operasjonen. Vanligvis skyldes dette sideforskjeller som er til stede før operasjonen.

Følelsen i brystvortene kan være noe redusert etter operasjonen. I sjeldne tilfeller kan følelsen bli helt borte, men de aller fleste får følelsen tilbake. Dette kan ta opptil 12 måneder.

 

Brystoperasjon ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic har lang erfaring med alle typer vanlig plastisk kirurgi. Vanlige inngrep er brystforstørrelse med proteser, brystløft, brystreduksjon og brystreduserende operasjon hos menn med gynekomasti. Vi har topp moderne lokaler som ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett å komme til oss med kollektivtransport (nærmeste T-banestasjon er 100 meter unna).

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.