Trygg og sikker narkose (anestesi) ved Cosmo Clinic

Trygg narkose ved Cosmo Clinic Oslo

Mange pasienter har spørsmål i forhold til narkosen i forbindelse med deres plastikkirurgiske inngrep.

Vanlige spørsmål er om narkose er trygt, blir jeg kvalm etterpå, vil jeg våkne under operasjon? Våre narkoseleger og -sykepleiere ved Cosmo Clinic er håndplukkede på grunn av deres kompetanse og de har lang erfaring med å gi pasienter en trygg og smertefri narkose.

Generelt kan man si at anestesi (narkose) er blitt mye sikrere de siste 50 årene og at alvorlige komplikasjoner er ekstremt sjeldne i Norge. Man sover godt under narkose og merker ingenting av det som gjøres under operasjon. Hele tiden er det en narkoslege og sykepleier som passer på deg og overvåker at du har det bra. Med de narkosemidlene som gis ved Cosmo Clinic er det ikke slik at du kan kjenne smerte uten at vi merker det, da vi ikke bruker muskelavslappende midler. Du vil heller ikke våkne under operasjonen. Dagens anestesimidler gir sjelden kvalme og oppkast, men dersom det likevel skulle oppstå, bruker vi effektive medisiner som hjelper godt mot dette.

Konsultasjonsdagen

Kirurgen og eventuelt anestesilegen vil sammen med deg finne ut hvilken type bedøvelse/anestesi som er best egnet for deg. For de fleste inngrep som utføres på Cosmo Clinic vil en full narkose være best og tryggest, men i enkelte tilfeller vil lokalbedøvelse sammen med avslappende medisiner (sedasjon) egne seg bedre. Mindre operasjoner som øyelokksplastikk og fjerning av små hudforandringer utfører vi oftest i ren lokalbedøvelse.

Vi går igjennom din eventuelle tidligere sykehistorie for å kartlegge om du har noen risikofaktorer som kan påvirke narkosen. Eksempler på dette er hjerte/lunge sykdom, allergier eller tidligere problemer med narkose eller lokalbedøvelse.

Du vil i god tid før operasjonen få skriftlig informasjon om reglene for fasting før ditt inngrep.

På operasjonsdagen

Etter at du har snakket med kirurgen, vil du møte anestesipersonellet (narkoselege og sykepleier) som vil informere deg om den kommende narkosen. Du vil så bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor du blir koblet til overvåkningsutstyr (blodtrykksmåler, oksygenmåler mm).

Før du får narkose må det først legges inn en veneflon (nål) i en av dine blodårer, fortrinnsvis albue eller håndrygg. Dette oppleves som et lite nålestikk på samme måte som det er å ta blodprøve. Anestesipersonalet er svært erfarne og trente i å sette slike nåler.

Via veneflonen gis det narkosemidler som gjør at du sover godt under operasjonen og ikke merker smerte. Narkosemedisinene kan svi litt i armen de første sekundene, men dette går raskt over.

Fra vi begynner å gi medisinene til du sovner går det som regel mindre enn ett minutt.

Medisinene som brukes er svært sikre og velutprøvde. Det brukes ikke «muskelavslappende» medisiner som teoretisk kan gjøre at du er våken under operasjonen uten å kunne si ifra.

Under operasjonen

Ved Cosmo Clinic er det alltid narkoselege til stede ved inngrep som utføres i narkose. Du blir nøye overvåket av vårt anestesipersonell under hele operasjonen. Alle vitale funksjoner som hjerterytme, puls, oksygenmetning og blodtrykk blir kontinuerlig overvåket.

Narkose (anestesi) ved Cosmo Clinic

Etter operasjonen

Når operasjonen er ferdig våkner du i løpet av noen minutter, da vi bruker narkosemedisiner som går fort ut av kroppen. Du vi så bli trillet inn på overvåkningen, der du vil bli passet godt på til du føler deg frisk nok til å reise.

Til å begynne med vil man som regel føle seg noe omtåket men dette går som regel raskt over.

Du vil få smertestillende på overvåkningsavdelingen, men erfaringsmessig er det lite behov da kirurgen setter godt med lokalbedøvelse i operasjonssåret.

Du vil reise hjem samme dag. Før du reiser hjem går vi igjennom hvordan du skal forholde deg etter operasjonen, hvordan du skal ta dine smertestillende medisiner, og hva du skal passe på.

Denne informasjonen får du også skriftlig sammen med et skjema med tidspunkt på når du skal ta smertestillende medikamenter.

Ledsager

Du må sørge ha en ledsager som henter deg og til å være hos seg frem til neste dag. Hvis det er vanskelig for ledsager å hente pasienten, kan drosjesjåfør oftest fungere som ledsager på hjemveien. Du kan ikke kan kjøre bil før neste dag på grunn av de medisinene du har fått under narkose. Du bør avstå fra å nyte alkohol samme dag.

Fasting – mat og drikke før operasjon

Du skal møte fastende til din operasjon; du skal ikke ha spist, tygget tyggis, eller røyket de siste seks timene før inngrepet. Du kan drikke klare væsker, slik som vann, kaffe, te, saft, brus inntil to timer før du møter til operasjon. Melk og melkeprodukter kan ikke inntas de siste 6 timene. Du har fått forskrevet smertestillende og antibiotika som skal tas med noen slurker vann 1 time før du møter til operasjon.

Du skal møte usminket og uten neglelakk, dette fordi man under anestesi er interessert i å observere farge på hud og negleseng som kliniske parametere.

Faste medisiner

Som hovedregel skal du ta sine vanlige medisiner, inkludert morgenmedisiner på operasjonsdagen, akkurat slik du pleier. Viktige unntak er medikamenter mot diabetes og blodfortynnende medisiner. Hvis du bruker slike medisiner må du avtale med kirurgen hvordan du skal gjøre med dine medisiner før operasjon.

Har du spørsmål om narkose?

Er du engstelig for narkose? Eller lurer på noe? Kontakt oss på telefon 21 05 56 60 eller 941 78 558
Du kan også sende oss en epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - eller fylle ut skjemaet nedenfor!