Brystforstørrelse med silikon

Brystforstørrelse

Kvinne tar selfie etter brystforstørrelse

Cosmo Clinic er Norges ledende klinikk for brystforstørrelse. Våre kirurger har svært lang erfaring, og kan tilby deg behandling som få kan matche. Vi vektlegger et naturlig resultat, en uovertruffen oppfølging og pasientens sikkerhet. De fantastiske tilbakemeldingene vi får fra våre pasienter, taler sitt eget språk.

Bruk av implantater er svært utbredt. Få implantater har vært tilstand for så grundig forskning som proteser til bruk ved brystforstørrelse. Dagens silikonproteser anses svært trygge.

Pasienters erfaring med Cosmo Clinic

«Jeg strevde etter hvert med selvbildet mitt da brystene ble redusert til to «hengende skinnposer» som følge av amming og vekttap. Jeg oppsøkte Cosmo Clinic etter tips fra en venninne som var fornøyd etter sin behandling. Jeg utførte brystløft kombinert med implantat og vil aldri angre på dette. Veldig fornøyd med oppfølging, behandling og service på klinikken. Anbefales.» (Kvinne, 37 år. Brystløft kombinert med brystforstørring. Kirurg: Tomm Bjærke)

«Jeg ønsker å anbefale Cosmo Clinic AS til alle som vurderer å utføre en kosmetisk korreksjon. Lokalene er stilfulle og moderne, så man kjenner virkelig på følelsen av å være på en seriøs privatklinikk. Gjennom hele prosessen har jeg fått upåklagelig oppfølging og service som overgår business class-nivå. Jeg fikk utført en transaxillær brystforstørrelse av dr. Tomm K. Bjærke og er kjempefornøyd med veiledningen og informasjonen jeg fikk. Han var hele tiden veldig direkte og ærlig på hva han anbefalte og hva jeg kunne forvente av resultat. Det viste seg at alt dr. Bjærke sa på forhånd stemte. Jeg har ikke opplevd noen komplikasjoner og resultatet ble faktisk bedre enn jeg turde å håpe på!! Nå har det gått fire måneder siden operasjonen og det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde dette for mange år siden.»

«Jeg har alltid hatt små bryst og etter amming av 2 barn var det ikke mye igjen. Jeg var veldig redd for operasjon og for at proteser skulle bli unaturlig og for stort. Jeg oppsøkte dr. Bjærke som tok seg god tid under konsultasjonen og lot meg prøve mange forskjellige proteser. Vi ble enige om 295 g på høyre side og 315 på venstre side. Operasjonen gikk utrolig bra og jeg følte meg veldig trygg. Det var litt vondt de første 2 dagene, men det var absolutt verdt det. Jeg har fått naturlige fine bryst og ikke for store som jeg var redd for. Før operasjonen var høyre bryst litt større enn venstre, men nå er de likere og flottere enn noen gang. Jeg gleder meg til sommeren.» (Kvinne, 39 år)

«Jeg vurderte i flere år om jeg skulle utføre en brystforstørrelse, slik at disse skulle stå i stil med resten av kroppen min etter mange år med mye trening. Da jeg booket konsultasjon med Thomas hos Cosmo Clinic, gikk jeg inn med mye skepsis fordi jeg var redd for selve inngrepet og om resultatet ville se naturlig ut. Møte med Thomas betrygget meg, og jeg opplevde det hele som svært profesjonelt og trygt. Thomas har vært tilgjengelig til enhver tid fra start til slutt for å betrygge meg når jeg har vært usikker eller redd. Selve inngrepet og oppfølging i ettertid gikk over all forventning, og jeg er strålende fornøyd med mine nye bryster som både føles og ser naturlige ut. Kan anbefale Cosmo Clinic og Thomas på det sterkeste.»

«Jeg brukte Thomas Berg i forbindelse med en brystforstørring. Allerede fra konsultasjonen hadde jeg et veldig godt inntrykk av han. Han har en profesjonell og betryggende fremtoning, samtidig som jeg opplevde at han lyttet til mine behov og ønsker, og forsto at jeg ønsket et mest mulig naturlig resultat. Jeg følte meg ivaretatt under operasjonen, og han var tilgjengelig i etterkant. Dagen etter operasjonen ringte han personlig for å følge opp. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, de ble akkurat som jeg ønsket. Jeg har ingenting å utsette på Thomas Berg som kirurg, og anbefaler han varmt videre til alle som er ute etter brystforstørring.»

«Jeg er en kvinne på 37 år som tok brystforstørrelse-operasjon på Cosmo Clinic hos Thomas Berg. Jeg er veldig fornøyd med operasjon og resultat, kunne ikke ønske noe bedre. Anbefaler klinikken på det sterkeste.»

«Jeg er en selvsikker og voksen dame som alltid har vært fornøyd med mitt utseende. Etter å ha fått to barn føltes brystene mine litt tomme - og de har alltid vært små. Jeg bestemte meg for å «krype til korset» og få implantater. Resultatet ble bedre enn forventet. Brystene er runde, myke og har en perfekt størrelse for meg. De både føles og ser naturlige ut! Vil også nevne at jeg kan trene og være aktiv som før allerede etter et halvt år. Supert!» (Kvinne, brystforstørrelse)

«Jeg ville gjøre noe med brystene etter å ha ammet to barn. Brystene var blitt flatere og slappere og hadde fått litt heng. Etter konsultasjon hos Thomas Berg besluttet jeg å få implantater under brystmuskulaturen. Resultatet ser svært naturlig ut, og jeg kunne ikke ha blitt mer fornøyd!» (Kvinne, 39 år)

«Jeg ble operert (brystforstørrelse) hos Thomas Berg på Cosmo Clinic våren 2018 etter flere år med dårlig selvtillit rundt mine bryster da jeg hadde en magesykdom som gjorde at jeg gikk mye opp og ned i vekt. Jeg ble møtt med mye forståelse og profesjonalitet, som gjorde at jeg følte meg veldig rolig og sikker rundt det hele. Jeg ble veldig godt informert om hva jeg kunne vente meg og om operasjonsdagen. Operasjonsdagen gikk kjempefint med veldig hyggelige personer rundt meg hele tiden. Resultatet ble over all forventning der man ikke kan se at jeg er blitt operert.» (Kvinne, 27 år)

 

Bestill time

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 91 90 53 13) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 91 90 53 13)
Epost og skjema: KLIKK HER FOR Å GÅ TIL COSMO CLINICS KONTAKTSIDE!

 

Cosmo Clinic benytter proteser hovedsakelig fra velrenommerte Motiva. Protesene fra Motiva holder svært høy kvalitet og god vitenskapelig dokumentasjon. Motiva har runde proteser med en ny type silikonskall (nanoteksturering) som har vist seg å gi meget lav forekomst av kapseldannelse og væske rundt protesen. Motiva leveres i to typer runde proteser for at kvinnene skal få den formen på brystet de ønsker.

Motiva Ergonomix er Motivas mykeste proteser. Ergonomix gir det naturligste resultatet. Protesen endrer form når man står slik at det blir tilnærmet en dråpeform på brystet hvilket gir et naturlig bryst. I tillegg beveger protesen seg med brystet og er svært myk å ta på. En annen fordel ved at den er så myk, er at man kan operere inn protesen via kortere arr samt via armhulen. Ved Ergonomix vil formen på brystet være likere en dråpeformet (anatomisk) protese uten de ulempene en tradisjonell dråpeformet protese har med risiko for rotasjon samt kapseldannelse. Ergonomix er vår mest brukte protese på Cosmo Clinic.

Motiva Round er en litt stivere protese som gir et rundere bryst. Protesen brukes derfor for de som vil ha mer fylde i øvre del av brystet og mer markert overgang mellom brystkassen og brystet.

brystforstørrelse kvinne cosmo logo

Garanti

Cosmo Clinic tilbyr landets lengste og tryggeste garantiordning ved innleggelse av brystproteser.

Les mer om Cosmo Clinics garanti her …

Før operasjonen

Du må ha sluttet å røyke 4 uker før operasjon.

Er du over 40 år må du ha tatt mammografi siste 6 måneder før operasjon.

Ca 3 dager før operasjon sender kirurgen elektronisk resept til apoteket på smertestillende, antibiotika og Hibiscrub dusjsåpe.
Kvelden før og på morgenen operasjonsdagen vasker du hals, overkropp og under armer med Hibiscrub. Du skal ikke bruke deodorant, sminke, neglelakk eller fuktighetskrem. Du må faste 6 timer før operasjonen, det vil si ikke spise eller drikke. Du skal ta medisiner som klinikken har gitt deg med ½ glass vann 1 timer før oppmøte. Ta på løse klær som er lett å ta på etter operasjon, for eksempel bomullsjakke med glidelås foran.

Du vil få utdelt et pasientskriv med all informasjon før operasjonen.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av deg. Du vil deretter få treffe operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier.  Operasjonen foregår i full narkose og varer ca en time. Etter operasjonen vil du være på oppvåkningsavdelingen ca 1-2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra klinikken. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg. Første døgnet anbefaler vi at du har en voksen person sammen med deg og oppholder deg mindre enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken.

Etter operasjonen

Huden er lukket med sting som forsvinner av seg selv. Operasjonsåret er dekket av kirurgisk tape og utenpå dette ligger det en liten absorberende bandasje. Bandasjen kan fjernes etter 3 døgn mens den innerste kirurgiske tapen skal sitte på. Du kan dusje etter 3 dager. Etter dusjing kan du tørke tapen med hårføner. Vi anbefaler at du benytter kirurgisk tape over arret 3 mnd etter operasjonen. Tapen skiftes første gang etter 3 uker og deretter ca annenhver uke. Vi anbefaler Micropore kirurgisk tape som kan kjøpes på apoteket. Noen reagerer med rødhet og kløe på tape og man bør da ha 2-3 ”tapefrie” dager. En kan også forsøke å  bytte til annen type tape, for eksempel silketape eller silikontape fra 3M eller Mepitac. Dersom dette ikke hjelper må man slutte med tapen.

Det er viktig å bruke en sportsbehå som gir god støtte i minimum 12 uker dag og natt. Har du proteser over muskelen skal du ha brystbånd i 1 døgn, har du proteser under muskelen skal du ha brystbånd i 1 uke. BH kan vaskes og du kan være uten behå til den har tørket.

Vi anbefaler å ta det med ro de første ukene for å få et best mulig resultat. De første 3 ukene bør du unngå å strekke armene over skulderhøyde og unngå fysisk belastning på armene. Etter 3 uker kan du øke aktivitetsnivået gradvis og etter 6 uker kan du belaste fritt og trene som vanlig. De første 6 ukene kan du sove på rygg eller side, etter 6 uker kan du ligge på magen.

Brystene vil kjennes stramme og struttende umiddelbart etter operasjonen på grunn av hevelse, og du vil oppleve at det er mye fylde i øvre del. Etter 4-5 uker tøyes huden og brystene blir rundere og får en mer naturlig fasong. Det endelige sluttresultatet ser du ikke før det har gått 3-4 måneder. Det vil være forhøyning av kantene på arret under brystet de første 6 ukene. Det er vanlig med stikninger og brenninger i brystene i etterforløpet, dette er ikke farlig og forsvinner av seg selv.

Brystforstørrelse: Mulige komplikasjoner og bivirkninger

Infeksjon ved brystforstørrelse
Infeksjon forekommer hos ca 1/500. Symptom på infeksjon er rødhet i brystet, økende smerter, feber og hevelse. Mindre irritasjoner i sårkantene er imidlertid ikke uvanlig og skyldes oftest reaksjon på knuten til tråden. Dersom dette skjer, bør man kontakte klinikken og slik at vi kan vurdere såret og evt gi antibiotika. Dersom det blir infeksjon rundt selve protesen må den fjernes og man må avvente i minst 3 måneder før man eventuelt legger inn ny protese.

Blødning etter brystforstørrelse
Forekommer hos cirka 1/200 og merkes ved at det ene brystet blir unormalt stort, sprenger og er smertefullt. Blødning kommer vanligvis innen 6-8 timer etter inngrepet. Risikoen for blødning etter 1 døgn er svært liten. For å unngå blødning er det særlig viktig å ta det med ro det første døgnet.

Kapseldannelse
Protesen er et fremmedlegeme og det dannes en tynn bindevevshinne rundt alle proteser. Noen får imidlertid en tykkere hinne/kapsel som trekker seg sammen rundt protesen; dette kalles kapselkontraktur. Med Motiva proteser er kapseldannelse sjeldent sammenliknet med andre proteser og forekommer hos ca 1%. Ved kapselkontraktur kan brystet endre fasthet og fasong, og noen opplever ømhet i brystet.

Les mer: Slik kan vi redusere hard kapsel ved brystforstørrelse

 

Ripling (små bølger)
Ripling (små bølger) betyr folder i huden over protesen. Ripling forekommer oftest hos slanke pasienter med lite underhudsfett/eget brystvev og ved bruk av store proteser. Hos pasienter med lite underhudsfett legger vi derfor protesen under muskelen for å unngå ripling i øvre del av brystet.

Rotasjon av anatomiske proteser
Anatomiske/dråpeformede kan rotere og legge seg i endret posisjon. Forekomsten av betydelige rotasjonsfeil anslås i studier til å være ca 2%. Dette er ikke et problem ved Motivas proteser siden de er runde.

Redusert følelse
Det er vanlig med redusert følelse i nedre del av brystet og brystfolden, mens brystvortene vanligvis er overfølsomme i starten. Dette vil ofte normaliseres etter noen måneder men kan ta opptil et år. I sjeldne tilfeller mister man følelsen i brystvortene permanent.

Stikninger
Det er vanlig med stikninger, brennende følelse og andre smertesensasjoner i brystene etter inngrepet. Disse plagene kommer ofte etter noen uker og forsvinner igjen.

Animasjon/bevegelse av brystene
Ved plassering av protesene under muskelen, vil du merke at brystene beveger seg til siden når du strammer brystmuskelen. Dette er helt normalt. Likeledes er det vanlig at brystene sklir noe til siden når man ligger på rygg.

Heng i brystet
Har du løs hud og heng i brystene før operasjon, vil dette kunne forsterkes ved brystforstørrelse. Dersom man gjør brystløft samtidig med en brystforstørrende operasjon, er det vanlig at brystet blir noe løsere med tiden.

Asymmetri
Alle har noe forskjell i størrelse på brystene, og det vil også være noe forskjell mellom brystene etter operasjon, selv om vi forsøker å korrigere dette etter beste evne.

Strekkmerker
I svært sjeldne tilfeller kan man få strekkmerker på brystet etter brystforstørrelse.

Bryst implantat relatert anaplastisk kjempecelle lymfom (BI-ALCL)
BI-ALCL er en svært sjelden form for kreft som forekommer rundt rue brystimplantat og er ikke sett hos pasienter med glatte implantat. BI-ALCL inngår i sykdomsgruppen lymfom og tilhører en annen type svulster enn f.eks. brystkreft.

Man anslår at det på verdensbasis er implantert 20-30 millioner brystproteser. I dag  er det rapportert 46 kjente tilfeller av BI-ALCL i Australia og 100 tilfeller i USA. Tilstanden er således svært sjelden og viser seg i gjennomsnitt etter 8-10 år i form av en ensidig hevelse i brystet. BI-ALCL har god prognose og kureres ved at man fjerner kapselen rundt protesen.

Selv om tilstanden er svært sjelden har vi ved Cosmo Clinic valgt å benytte proteser med microteksturert (Motiva) eller (glatt) Mentor overflate. Anatomiske/dråpeformede proteser finnes kun med ru overflate og vi benytter derfor anatomiske proteser fra Mentor som har lavest forekomst av BI-ALCL av de rue protesene på markedet.

Breast Implant Illness (BII)
En liten andel av kvinner med brystproteser, opplever at de har symptomer (tretthet/utmattelse, leddsmerter, depresjon, hodepine, konsentrasjonsvansker) som er forårsaket av silikonprotesene, og dette kalles Breast Implant Illness (BII). Begrepet har vært kjent lenge og var spesielt omdiskutert på 90-tallet i USA. Få medisinske implantat er så godt studert som silikonproteser og det er gjort omfattende studier på dette området. De fleste studiene har konkludert med at slike symptomer er like vanlige blant kvinner uten silikonproteser som de med silikonproteser, mens noen studier har vist at slike plager er litt vanligere hos kvinner med silikonproteser. Det pågår fortsatt forskning på dette området.

Kombinasjon brystforstørrelse og brystløft

silikonprotese til brystforstørrende operasjon

Dersom du har heng i brystet og ønsker en forstørrelse av brystene, må man i mange tilfeller utføre et brystløft i kombinasjon med brystforstørrelse. Ved et brystløft flyttes brystvorten høyere på brystet samtidig som man fjerner hudoverskudd i nedre del av brystet. Dette kan enten utføres i samme operasjon som brystforstørrelsen, eller i to separate operasjoner. Dersom du har mye heng, vil det oftest gi best resultat å gjøre brystløftet først, og legge inn brystproteser etter tidligst 3 måneder. Gjør man brystforstørrelse og brystløft i samme operasjon, vil brystene ofte føles noe løsere etterpå enn der man gjør dette i to separate operasjoner.

Kirurgene på Cosmo Clinic har svært lang erfaring og har utført flere tusen brystoperasjoner. De vil hjelpe deg å avgjøre hvilken metode som gir best resultat for akkurat deg.

Bestill time

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 91 90 53 13) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic holder til i lekre lokaler i Nydalen i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Vi tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft (facelift), øyelokkoperasjoner, neseoperasjon og brystforstørrelse silikonproteser samt med pasientens eget fett. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 91 90 53 13)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Les mer: Slik kan vi redusere hard kapsel ved brystforstørrelse

Kapsel, kapsling, kapsel kontraktur eller hard kapsel er ord som brukes om hverandre og beskriver et hardt bryst etter brystforstørrelse.

Et brystimplantat er et fremmedlegeme og kroppen vil reagere på alle fremmedlegemer ved å kapsle dem inn med en tynn bindevevshinne. Dette er en normal biologisk prosess, og alle som har innlagt en brystprotese vil ha kapsel.

Kapsel graderes etter Bakers klassifikasjon. Kapsel grad 1 er en normal situasjon med et helt mykt bryst. Grad 2 er et litt fast bryst. Grad 3 er et hardt bryst og grad 4 er et hardt bryst som i tillegg er deformert.

Det som oppfattes som kapsel og det vi snakker om i dagligtale er kapsel grad 3 og 4.

Årsakene til kapsel er ikke helt kartlagt, men biofilm, infeksjon og blødning er antakelig de vanligste årsakene. I tillegg spiller protesens overflate en rolle og det er derfor viktig å velge rett type protese.

Kapseldannelse som skyldes biofilm

Ved innsettelse av rue proteser i snittet kan man få bakterier fra huden (ikke patogene bakterier) som fester seg på protesen. Dette vil så kunne utvikle seg til en biologisk prosess som kalles biofilm og gir arrdannelsesprosess rundt protesen som gjør at brystet blir hardt.

Kapseldannelse som skyldes infeksjon

Det er vanlig å gi en dose antibiotika rett før inngrepet (antibiotika profylakse) for å forhindre infeksjon. Til tross for antibiotika profylakse kan man få infeksjon. Den vanligste årsaken til det er at de eventuelle patogene bakteriene som er på kroppen ikke er følsom for den antibiotikaen du får (patogene= kan gi sykdom). For å redusere infeksjonsfaren ytterligere er det vanlig å vaske huden i Hibiscrub kvelden før og morgenen operasjonsdagen.

En infeksjon som blir vellykket behandlet med antibiotika vil likevel i de aller fleste tilfeller gi opphav til hard kapsel.

Kapseldannelse som skyldes blødning

Blødning som oppstår etter innleggelse av et brystimplantat vil kunne gi opphav til en forsterket arrdannelse rundt protesen og dermed hard kapsel.

Hva kan vi gjøre for å forhindre at du får hard kapsel?

Ved Cosmo Clinic er vi veldig opptatt av å forhindre komplikasjoner og å gi deg så godt resultat som mulig.

Før en operasjon er det viktig at du vasker hele kroppen i Hibiscrub (kvelden før og samme morgen). Du må ikke bruke deodorant, sminke, ha på deg smykker og lignende. Håret vaskes i vanlig sjampo og settes opp eller legges i en hestehale hvis det er langt slik at det ikke henger over brystene.

Du får antibiotika profylakse og du fortsetter med tabletter i ytterligere noen dager etter inngrepet.

Vi vasker huden din i Klorhexidin-sprit for å rense huden din ytterligere og kler deg inn i sterile laken. Alle instrumenter er pakket sterilt og vi har kontroll systemer for å sjekke at alt som er sterilisert oppfyller kravene til en steril prosedyre.

Vi utfører en brystforstørrelse på ca. 45 minutter. Kort operasjonstid er viktig for å redusere faren for infeksjon.

Ved alle brystforstørrende inngrep benytter vi oss av en steril innføringshylse som kalles «Keller Funnel». På denne måten er protesene ikke i kontakt med huden og risikoen er derfor mindre for at bakterier kommer i kontakt med protesen. Protesene er i tillegg badet i en antibiotikaløsning.

Vi benytter oss av Motiva brystproteser med nano-overflate som regnes som glatte proteser og ikke rue. Det er derfor meget sjeldent at det kan dannes biofilm rundt disse protesene og de har markedets laveste forekomst av kapseldannelse.

Får å redusere blødningsrisikoen gjøres det nøye blodstilling og blodtrykket heves til en viss grense for å fremprovosere en eventuell blødning som stoppes der og da. Vi kan også gi medisiner som ytterligere reduserer blødningen.

Alt dette gjør vi for at du skal få minst mulige komplikasjoner ved en brystforstørring. Det er altså ingen tilfeldigheter som ligger til grunn for det vi gjør. Alt er nøye vurdert og vi tar alle forhåndsregler uten at du trenger å tenke så nøye på hva som foregår.